Hvordan ta bra bilder med iPhone

Ser du at andre tar bra bilder med iPhone? Eller Samsung eller Huawei eller en annen smarttelefon? Vi bruker mobilen mer og mer som kamera, og tar bilder på farten, av venner og familie og bruker bildene i sosiale medier. Da vil vi gjerne at bildene skal være bra.

Mobilkamera’ene har blitt utrolig bra de siste årene, det gjør at bildene blir skarpere, gjengir farger bedre og gjør en bedre jobb i dårlig lys. Det er to som samarbeider om å lage et bra bilde, kameraet og fotografen. Viktigst er det siste, at du som fotograferer gjør en god jobb når du tar bildet. Her har vi noen gode tips til deg nedenfor.

Hvor god telefon må man ha? Her er det dessverre slik at jo nyere og dyrere telefon, desto bedre bilder lager den. Den siste modellen er veldig god, og gir deg veldig gode bilder hvis du vet hvordan du skal fotografere. Vil du ha tips til den beste telefonen? Sjekk mobilkameratesten her

7 smarte tips til hvordan du kan ta bra bilder med iPhone:

 • Skill deg ut. Veldig mange bilder er ganske like i dag i form av innhold, farger og utsnitt. Det gjør at vi lett lar denne type bilde bare passere forbi oss. Bildene vi gjerne stopper ved er bilder som er litt annerledes og som skiller seg ut i den store mengden.
 • “Less is more”. Få elementer i et bilde gjør at det lettere blir et blikkfang. Ofte vil vi ha med mye i et bilde, noe som medfører at seerne ikke finner noe å feste blikket på raskt. Dermed blar man videre. Ved å ha få elementer i bildet vil det tiltrekke seg fokus lettere og bli mer sett.
 • Sørg for godt lys. Lys er blikkfang i seg selv, så godt lys i et bilde – eller et lyselement i bildet – vil gjøre bildet bedre. Finn steder eller situasjoner som har godt lys og bruk det bevisst i motivet ditt.
 • Få med følelser. Alle lar vi oss påvirke av følelser, men visste du at du kunne formidle følelser i et bilde? Ved å fotografere motiv som skaper følelser vil seerne se lenger på bildet ditt. Du vil ganske sikkert også oppleve at bildet betyr mer for deg også. Kjenn etter om du er i situasjoner eller ser situasjoner som skaper følelser hos deg; følelsen av glede, å være kjenne solen varme, ensomhet mv.
 • Fang stemningen. Er du på ferie eller ute på en hyggelig opplevelse? Pass på å fange stemningen i bildene. Få med selve opplevelsen din. Ikke lag bildet for oppstilt. Er dere 4 venner som går topptur? Ikke still dere rett opp og ned og se i kamera, men ta bilde når dere er i “action”.
 • Gå for bilder du liker selv, bilder som rører noe i deg når du ser på de. Ofte velger vi bilder vi tror andre vil like, men gå for din egen stil og din egen magefølelse.
 • Rediger bildet før du bruker det i sosiale medier, juster fargene, lett på skyggene og klipp det til. Det er flere gode apper du kan bruke rett på telefonen din.

Et par praktiske tips: sørg for at du holder mobilen stødig, tørk av linsen innimellom unngå helst bruk av blits.

Har du lyst til å ta de skikkelig gode mobilbildene? Slik du ser de beste gjør det? Med Mobilfoto nettkurs fra Grandefoto lærer du deg de smarte knepene på kort tid slik proffene gjør det:

Dette er proffenes “hemmeligheter”:

 • Proffene tar ikke bare bilder som skal se pene eller fine ut. De tar bilder som forteller en historie som skaper følelser hos mottakeren. Bilder de er stolte av.
 • Proffene tar aldri sjanser med kamerainnstillingene. De kjenner mobilkameraets muligheter, noe som sørger for at de tar bilder med høy kvalitet hver gang.
 • Proffene tar ikke et ti-talls bilder og håper på at ett blir bra. De vet allerede når de trykker på utløseren at bildet vil fungere, …. og hvorfor.
 • Proffene ser gode foto-muligheter hvor hen de går, fordi de vet hva de skal se etter
 • Og de velger å ta bilder fra unike posisjoner og vinkler, posisjoner som de fleste ikke en gang ville tenkt på, noe som skaper helt nye spennende opplevelser og motiver.

<< Her kan du se mer av det populære nettkurset >>