Hvordan ta gode bilder med mobilen

Vil du ha tips til hvordan du kan ta gode bilder med mobilen? Med  iPhone eller Samsung. Eller hvilken som helst mobil egentlig. Mange tror det handler om mobiltype. Men, du kan ta gode bilder med alle mobiler! Du trenger bare knepene for å ta gode bilder. Tidligere måtte man ha en svær speilrefleks for å ta gode bilder. Nå har mobiltelefonene gjort et kvantesprang med hensyn til bildekvalitet. Det har nå blitt gøy å fotografere med mobilen. Altomblogging.no har laget en sak om hvordan du kan ta gode bilder med mobilen:

“SLIK TAR DU FINE BILDER TIL BLOGGEN MED MOBIL. 3 FOTOGRAFER GIR DEG SINE BESTE TIPS

Uansett hva du blogger om så bør du inkludere bilder i dine innlegg. Med smart telefoner som har gode kamera kan du enkelt ta fine bilder til bloggen. Jeg var på kurs hos Solveig i våres med kamera og synes at jeg har tatt så mye finere bilder etter kurset.

Hva er dine 3 tips til å ta gode bilder med mobiltelefon?

  1. Prøv å ta bilde fra en annen vinkel. “Alle” tar bilde med mobilen rett foran brystet/ansiktet sitt. Se hva som skjer hvis du går helt ned på bakkenivå for å fotografere et landskap. Eller hopp opp på en stol og ta bilde ovenfra når du fotograferer gjengen rundt middagsbordet.
  2. Reguler lyset! Syns du bildene dine blir litt for mørke? Trykk på skjermen og legg merke til solen (eller lyspæren) på skjermen. Dra den opp og bildet ditt blir lysere. Supersmart – så slipper du å redigere for å lysne bildet ditt.
  3. Bli med på bildet selv. Landskapsbilder, interiørbilder mv blir ofte mer spennende med mennesker tilstede. Sett mobilen din på et mobilstativ eller på noe stødig. Sett på selvutløser og gå inn i motivet – vips så har du et menneske eller to i motivet ditt.

Les mer om saken her….

Gode bilder med mobilen – Mobilfotokurs

Har du lyst til å lære å ta skikkelig gode bilder med mobilen? Nå kan du få innsikt i de teknikkene som proffene bruker, og på kort tid kan du lære deg det som skal til for å ta gode mobilbilder som skaper “stopp-effekt” og gjør deg synlig i sosiale medier. Ta en titt på det populære Mobilfotokurset her

Mobilfotokurset kan du ta som nettkurs hjemme i din egen stue. Med noen smarte knep og litt veiledning kan du også lage bilder som skiller seg ut og blir blikkfang. Nettkurset består av 4 episoder og du har tilgang til kurset et helt år og du kan repetere det så ofte du vil.