Landskap foto tips

Landskapsfotografering med mobil – landskap foto og tips

Landskap foto knep - vinterLandskap foto tips.

Ønsker du å ta bilder som folk drømmer seg bort i? Bilder som vekker gode minner.  Og som er så levende at du føler at du er der. Og at du fortsatt kan kjenne på den fantastiske fine følelsen. Suget i magen da du stod ytterst på skrenten. Følelsen du fikk da du så den fantastiske utsikten fra toppen av fjellet.

Snøtunge trær og rimfrost. Soloppgangen over fjorden. Fjord og fjell i ett. Fiskeværet ytterst i havgapet, idet solen er på vei ned.

Eller ganske enkelt et minne fra den fine turen dere hadde opp til en ås i nærmarka en gylden dag på høsten. De vakre landskapsmotivene kan du finne enten du er på reise eller du er ute på en tur i nærområdet. Og det fine er; vi har alle med oss et godt kamera i lommen. Nå skal du få noen gode fototips til landskap.

Mobilkamera – tilstrekkelig til landskapsfoto?

Landskap foto sommer sørby brygge

Mobilkameraene er nå så bra, at du med litt påfyll av kunnskap og noen enkle knep kan ta bilder som virkelig skiller seg ut. De mest moderne smarttelefonene har gjerne tre linser, normal, vidvinkel og zoom. Og muligheter til manuelle innstillinger og gode redigeringsmuligheter.  Det krever ikke så mye å lære seg bruken av disse funksjonene. Er det for eksempel det samme om jeg bruker vidvinkel eller zoom til landskapsbilder? Og hvordan bruker vi den nye ultravidvinkelen?

Tips til gode landskapsfoto

Landskap - lys vinterDet kan ta litt tid å mestre fotografering med mobilkamera. Ofte er det slik at vi knipser i vei og krysser fingene for at noen av bildene blir bra. Men det kan lønne seg å investere litt tid på å lære seg knepene som proffene bruker. Slik at du også kan ta det perfekte landskapsbildet.

En av mine beste tips å planlegge turen litt ekstra på forhånd. Det er for eksempel ikke tilfeldig at mange gode landskapsbilder er tatt om morgen eller sent på ettermiddagen rett etter at solen har gått ned. Og ikke i klarvær når solen står høyest på himmelen.

Bildene kan bli så mye bedre dersom du forbereder deg litt. Hvis du tenker igjennom hvordan lyset er på forskjellige tidspunkter på dagen, hvor lyset kommer i fra og hva slags vær som er spådd. Med litt øvelse kan du også få fine landskapsbilder selv om det er tåke eller overskyet. Hvis du vet hvordan du kan bruke lyset, kan du skape helt utrolig spennende og kreative bilder.

Ulike årstider gir muligheter til ulike inntrykk og ikke minst gi inspirasjon til nye ideer. Lav vintersol gir et helt spesielt lys. Sommer med glade barn, saltvann og sol, høstens fantastiske farger – alle årstider har sine supermotiv og kan gi inspirasjon til å skape flotte landskapsbilder.

Tips: Lag “dybde” i landskapsfoto slik at blikket ledes “innover”

Landskap dybde Santorini

Et godt tips når du tar landskapsbilder er å lage dybde i bildet. På den måten vil seerne vandre innover i bildet med blikket. Tenk “rom” og flere dimensjoner når du tar bilde, og ikke la alt være på samme plan. Gi seerne en mulighet til å “delta” i bildet ditt.

Dersom du bruker stativ, kan du selv være med i bildet. Et praktisk lite «lommestativ» kan brukes dersom du er alene på tur eller ønsker selv å være med på familiebildet.  Et stativ i kombinasjon med selvutløser gir deg uante muligheter.

Med stativ unngår du skjelvende hender og du kan få skarpe bilder i dårlig lys.Landskap tips motilstativ Stativ gir også muligheter for andre perspektiver og vinkler enn når du holder mobilen i hånden. Stativet kan du få kjøpt ved å trykke på denne <<lenken >>

De virkelig gode bildene – landskap foto og tips

Vi har opplevd det alle sammen. Den fantastiske utsikten ble ikke slik den var i virkeligheten. Bildet ble ikke slik vi hadde sett det for oss. Bildet ble helt “flatt” og uten dybde. Kjedelig rett og slett.

Den store forskjellen her er et par smarte knep. Når du tar et landskapsbilde, er det viktig å tenke på hvordan vi plasserer de ulike elementene i bildet. Det er det vi på fint kaller komposisjon.

Bruk av ulike teknikker som;Landskap - komposisjon strand Skagen

 • ledende linjer,
 • repetisjoner,
 • forgrunn og bakgrunn og
 • tredeling av bildet (det gyldne snitt)

er teknikker som kan løfte bildene dine fra det helt ordinære til bilder som er så flotte at du faktisk føler at du «er i bildet».  Det å ta bilder fra ulike vinkler og fra nye posisjoner kan også gjøre bildene mer spennende og gjøre at dine bilder skiller seg fra andres.

Ved å lære seg noen grunnleggende teknikker og knep, er du bedre forberedt når du skal ut på tur med mobilkameraet.  Du vil få helt andre bilder, og bildene dine går fra det helt ordinære og opp på et mer proffnivå.

Kurs: Det perfekte landskapsbildet

Kurset «Det perfekte landskapsbildet» er et nettkurs du kan logge deg på og se hjemme eller når du er på farten. Du kan se det på mobilen eller en laptop. Kurset består av en rekke små leksjoner som tar deg trinn for trinn til HELT UNIKE LANDSKAPSBILDER:

 • Smarte knep til landskapsfotografering – se hvordan du skal gjøre det
 • Bli overrasket over hva tid og lys gjør med dine bilder
 • Lær hvordan været kan gi deg helt spesielle bilder
 • Forbedre bildene dine trinn-for-trinn til de aller beste landskapsbilder
 • Årstidene – lag bilder du blir stolt av ved vite hvordan du kan utnytte årstidene
 • Ta bilder som skiller seg ut og blir langt merke til
 • Få dybde i bildene – ta farvel med flate, kjedelige bilder!
 • Lær metoden for å ta det perfekte landskapsbildet
 • Se hvordan fotografen gjør det – bli med “behind the scenes” på fotografering
 • Lær hvordan fotografen tar landskapsbilder med mobilen, trinn-for-trinn

Landskap foto tips.

Jeg, Solveig Grande, har en lidenskap – og det er å skape spennende bilder. Bilder som gir noe, som vekker følelser, eller skaper undring. Jeg tenker inni meg at jeg lager bilder, jeg tar ikke bilder. Så har jeg en lidenskap til, og det er gleden jeg ser hos andre når en ny kode knekkes og det lages et fint bilde.

<< KURS – DET PERFEKTE LANDSKAPSBILDET >>

Klikk på lenken over og på kort tid kan du lære deg knepene som skal til for å ta det perfekte landskapsbildet.  Sammen skal vi ta steget videre, slik at du også kan ta fantastiske bilder som skaper engasjement, gode følelser og ikke minst gode minner.

Landskap foto tips