Bildestørrelse – sosiale medier

Riktig bildestørrelse – sosial medier

Riktig bildestørrelse sosiale medierHvis du ønsker at dine innlegg og din konto skal få mange følgere og flere likes, er det viktig at du legger arbeid i å skape bilder som engasjerer og skiller seg ut. Da er det viktig at bildene dine er av god kvalitet, er skarpe, med gode farger. Og ikke minst at de har riktig bildestørrelse. Du har kanskje opplevd at et bilde du har tatt, ikke blir like fint når du legger det ut på Instagram, Facebook eller andre sosiale medier.

Grunnen til det, kan være at bildet ikke har riktig bildestørrelse. At bildet er i et annet format enn det som Facebook eller Instagram benytter i sin visning.  Ved å laste opp bilde i feil format risikerer du at bildet blir beskåret eller strukket og deler av bildet kan da bli borte.  Riktig format er svært viktig for at bildet ditt skal gjengis riktig og ikke bli uskarpt. Husk derfor å dele bilder av høy kvalitet og lær deg hvilke bildestørrelse som passer i ulike sosiale medier.

Vær oppmerksom på at Instagram klipper bildet litt i høyden/bredden, dette kan du gjøre i Instagram-appen når du legger ut bildet – eller du kan klippe til bildet på forhånd.

Nedenfor følger en oversikt over formater som benyttes i visningen på de to vanligste plattformene:

Instagram: 

Delt bilde : Kvadratisk 1:1 (1080 x 1080 pix) eller i formatet portrett  4:5 (1080 x 1350 pix). Bildet ditt blir mindre synlig i formatet landskap (breddeformat) 5:4. Det anbefales å bruke kvadratiske eller portrettformat for å få best synlighet i en feed.

Story:  I formatet 9:16 (1080 x 1920 pix)

Facebook: 

Profilbilde: Kvadratisk 1:1 (180 x 180 pix)

Forsidebilde: 820 x 312 pix (et veldig bredt format)

Delt bilde: 1200 x 630 pix / 1200 x 1200 pix

Bilde i feeden: 900 x 1200 pix /1200 x 1200 pix/alternativt 122 x 900 pix

Story: 9:16 (1080 x 1920 pix)

 

Kurs i mobilfoto

Kurs i mobilfotografering

Har du lyst til å lære mer om mobilfotografering har Grandefoto et utvalg av mobilfotokurs, hvor du kan lære deg en rekke smarte knep og triks som gjør at du kan løfte bildene dine til et mer profesjonelt nivå og som gjør at du med litt øvelse hever kvaliteten på bildene dine og kan skape bilder som gjør at folk stopper opp akkurat ved dine bilder.

 

 

<< Nettkurs i mobilfoto >>

<< Suksess med Instagram >>

<< Landskapsfotografering >>

Klikk på lenkene ovenfor og ta nettkurs i mobilfotografering hjemme i din egen stue. Sammen skal vi ta steget videre, slik at du også kan ta fantastiske bilder som skaper engasjement, gode følelser og ikke minst gode minner.