Færøyene

Fotoworkshop på Færøyene, 7-11. september 2022, kun 3 ledige plasser

Færøyene – spektakulært, vilt og vakkert

Færøyene fotoworkshop

Færøyene med stupbratte klipper, ville fosser, grønnkledde fjell og beitende sauer. To fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop med læring, opplevelse og et helt spesielt landskap. Vi har reist Færøyene på kryss og tvers for å finne de beste fotostedene, og – ja – vi er blitt forelsket. De høye klippene hvor det smale fossefallet vaier i vinden på sin lange vei helt ned til havet. På toppen av klippene er det helt grønt og sauene beiter som de alltid har gjort. Den lille viken med de gamle husene med gress på taket. Her er det 7 fastboende, en liten kirke og en magisk utsikt utover fjorden.

Grandefoto har arrangert den populære fotoworkshop’en på Færøyene siden 2019, og har veldig fornøyde deltakere.

Vill natur

Denne fotoworkshop’en er for deg som er glad i landskap og natur, samt gå turer i fjellet for å komme til de beste fotostedene. Du trenger friske bein på denne turen, vi går turer på opptil 2 timer.

De fleste deltakere på våre kurs kommer alene, og blir fort en sammensveiset gruppe. Man har fotointeressen sammen, og vi sørger for felles samling om kvelden til middag mv.

Innhold, nøyaktig program for hver enkelt dag vil tilpasses vær og forholdene forøvrig da været skifter raskt og vi vil tilpasse slik at du får det beste ut av workshopen:

Velkommen og inspirasjonsforedrag til Færøyene. Ut på fotosafari sammen med fotografene til fots eller med bil/minibuss. Vi fotograferer fjell, utsikt, klipper, grønne åser, sauer, små hus og store bølger.
Forelesning natur/landskap – hvordan gjøre noe ekstra ut av dine landskapsbilder. Bildeworkshop – vi samles med bilder på laptop, jobber med bildene og gjør bildevurdering. Forelesning tips og knep til spenning og dybde i landskapsbilder. Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder.

PS: Vi skal til alle stedene dere ser bilde av på siden her, og enda noen til!

Midt i havet

Færøyene ligger nord for Skotland, mellom Norge og Island. Det er en stor øygruppe med 18 øyer tilhørende Danmark. Øyene er en selvstyrt enhet og ikke medlem av EU. Fjellene på Færøyene er oppstått av vulkaner og ligner litt på “Grand canyon” med sine spesielle fjellformasjoner. Det finnes knapt trær på Færøyene, fjellene er dekket av grønt gress og vegetasjon fra toppen og helt ned i sjøen. Det bor ca. 58000 mennesker på Færøyene, og ca. 70000 villsauer. Her snakker de et nordisk språk som ligner dansk og islandsk. Været skifter veldig raskt fra sol til tåke til regn og tilbake til sol. Helt unikt i forhold til fotografering, her vil du se at lyset endrer motivet ditt hele tiden og du får dramatiske skyer og spennende lys.

Dette sier tidligere deltakere:

– Takk for at jeg har fått oppleve Færøyene på en annen måte enn vanlig turist. Hele turen har vært en fantastisk reise, både fotomessig og det å oppleve Færøyene. Har satt stor pris på tips og råd underveis om landskapsfoto. Stor porsjon inspirasjon + motivasjon for å fotografere landskap i Norge :). Terningkast: 6.” Hilsen Inger Thune, Oslo

” – Inspirerende kurs med besøk på fantastiske lokasjoner for naturfoto. Anbefales. Terningkast: 6″. Hilsen Erik Bratlie, Lørenskog

” – Helt fantastisk opplegg, med spennende fotostopp, velorganisert opplegg, og ikke minst inspirerende , hjelpsomme og engasjerende kursledere. Terningkast: 6, helt magisk – en av de beste turene jeg har vært på”. Hilsen Henriette Støren, Oslo

” – Fantastiske locations. Frister til gjentakelse! Flinke og hyggelige kursholdere. Terningkast: 6. Uten tvil!”. Hilsen Jørgen Dahl, Slemmestad

” – En uforglemmelig opplevelse. Dere er rause med tips og med å ta oss til flotte steder. Bildeevalueringen er en positiv måte å få tilbakemelding på. Bra. Terningkast: 6″. Hilsen Hilde Hansen, Moss

 

Praktisk info Færøyene

Pris: DKK 9450 + overnatting DKK 790/natt (Danske kroner)

Dette er inkludert i prisen:

  • 5 dager med magiske oppleveleser, vi tar deg med til våre absolutte favoritter og unike fotolokasjoner
  • Forelesninger – hvordan gjøre noe ekstra ut av landskapsbildene
  • Workshop med bilder – få veiledning og tilbakemelding på dine bilder
  • Fotografering under veiledning på en rekke spektakulære fotolokasjoner
  • Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
  • Transport og “guiding” rundt på Færøyene
  • Overnatting med frokost på hotell

 

Ikke inkludert i prisen:

  • Fly, øvrige måltider, tips, gangavgift (ca. DKK 250)

 

Anbefalt flyrute kommer ved påmelding (ca. kr 2900 NOK t/r. pr september 2021)

Vi bor på gode hoteller med middels standard og topp beliggenhet. Vi bor på to ulike hoteller i løpet av oppholdet.

Betalingsvilkår: Kr. 2500 betales innen 10 dager. Resterende betales 90 og 45 dager før avreise. Det kan være inntil 14 deltakere på workshop’en, fordelt på 2 kursledere. Kurset er ikke spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse. Ring oss gjerne om du vil høre litt mer om workshop’en.
Kamera og forkunnskaper
De fleste deltakerne på denne workshop’en har “vanlig” kamera, dvs. speilrefleks/system- eller kompaktkamera. Vi regner med at du kan innstillingene på ditt kamera, eventuelt kan du ta kurset Kamera Trinn I før du reiser. (se www.grandefoto.no/fotokurs/).
Vi tar utgangspunkt i at man har vanlig kamera, men det er selvsagt mulig å delta med mobilkamera også. Workshop’en vil ha mest fokus på bilde- og bildeinnhold og hvordan gjøre noe ekstra ut av landskapsbildene. Et par av forelesningene vil dog gå spesifikt på “vanlig kamera”.
Du vil få veiledning utifra det nivået du er på, og vi tilpasser læringen til ditt nivå. Er du erfaren vil du få helt unik inspirasjon. Er du mer nybegynner vil vi løfte deg til et nytt nivå.
Grandefoto AS, Nesoddparken, Løeshagav. 49, 1450 Nesoddtangen, tlf. +47 93403073, solveig@grandefoto.no.
Påmelding:

Navn

Adresse

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Færøyene 7-11. september 2022, DKK 9450
Overnatting DKK 790/natt

Enkeltromtillegg DKK 545/natt

Melding

Bedre bilder

Klipper og fjorder Grønt på Færøyene

Fototur Færøyene

Landskap spektakulært

LOADING