Færøyene

Fotoworkshop på Færøyene, 6-10. september 2023FULLT

Vil du ha et varsel når neste tur settes opp? Send din mailadresse til solveig@grandefoto.no

Færøyene – spektakulært, vilt og vakkert

Færøyene fotoworkshop

Færøyene med stupbratte klipper, ville fosser, grønnkledde fjell og beitende sauer. To fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop med læring, opplevelse og et helt spesielt landskap. Vi har reist Færøyene på kryss og tvers for å finne de beste fotostedene, og – ja – vi er blitt forelsket. De høye klippene hvor det smale fossefallet vaier i vinden på sin lange vei helt ned til havet. På toppen av klippene er det helt grønt og sauene beiter som de alltid har gjort. Den lille viken med de gamle husene med gress på taket. Her er det 10 fastboende, en liten kirke og en magisk utsikt utover fjorden.

Grandefoto har arrangert den populære fotoworkshop’en på Færøyene siden 2019, og har veldig fornøyde deltakere.

Vill natur

Denne fotoworkshop’en er for deg som er glad i landskap og natur, samt gå turer i fjellet for å komme til de beste fotostedene. Du trenger friske bein på denne turen, vi går turer på opptil 2 timer.

De fleste deltakere på våre kurs kommer alene, og blir fort en sammensveiset gruppe. Man har fotointeressen sammen, og vi sørger for felles samling om kvelden til middag mv.

Innhold, nøyaktig program for hver enkelt dag vil tilpasses vær og forholdene forøvrig da været skifter raskt og vi vil tilpasse det slik at du får det beste ut av workshopen:

Velkommen og inspirasjonsforedrag til Færøyene.

  • Ut på fotosafari sammen med fotografene til fots eller med bil/minibuss. Vi fotograferer fjell, utsikt, klipper, grønne åser, ville sauer, små hus og store bølger.
  • Forelesning natur/landskap – hvordan gjøre noe ekstra ut av dine landskapsbilder.
  • Forelesning tips og knep til å lage helt annerledes landskapsbilder.
  • Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder.

PS: Vi skal til alle stedene dere ser bilde av på siden her, og enda noen til!

Midt i havet

Færøyene ligger nord for Skotland, mellom Norge og Island. Det er en stor øygruppe med 18 øyer tilhørende Danmark. Øyene er en selvstyrt enhet men ikke medlem av EU. Fjellene på Færøyene er oppstått av vulkaner og ligner litt på “Grand canyon” med sine spesielle fjellformasjoner. Det finnes knapt trær på Færøyene, fjellene er dekket av grønt gress og vegetasjon fra toppen og helt ned i sjøen. Det bor ca. 58000 mennesker på Færøyene, og ca. 70000 villsauer. Her snakker de et nordisk språk som ligner dansk og islandsk. Været skifter veldig raskt fra sol til tåke til regn og tilbake til sol. Helt unikt i forhold til fotografering, her vil du se at lyset endrer motivet ditt hele tiden og du får spektakulære bilder med dramatiske skyer og spennende lys.

Dette sier tidligere deltakere:

– Takk for at jeg har fått oppleve Færøyene på en annen måte enn vanlig turist. Hele turen har vært en fantastisk reise, både fotomessig og det å oppleve Færøyene. Har satt stor pris på tips og råd underveis om landskapsfoto. Stor porsjon inspirasjon + motivasjon for å fotografere landskap i Norge :). Terningkast: 6.” Hilsen Inger Thune, Oslo

” – Inspirerende kurs med besøk på fantastiske lokasjoner for naturfoto. Anbefales. Terningkast: 6″. Hilsen Erik Bratlie, Lørenskog

” – Helt fantastisk opplegg, med spennende fotostopp, velorganisert opplegg, og ikke minst inspirerende , hjelpsomme og engasjerende kursledere. Terningkast: 6, helt magisk – en av de beste turene jeg har vært på”. Hilsen Henriette Støren, Oslo

” – Fantastiske locations. Frister til gjentakelse! Flinke og hyggelige kursholdere. Terningkast: 6. Uten tvil!”. Hilsen Jørgen Dahl, Slemmestad

” – En uforglemmelig opplevelse. Dere er rause med tips og med å ta oss til flotte steder. Bildeevalueringen er en positiv måte å få tilbakemelding på. Bra. Terningkast: 6″. Hilsen Hilde Hansen, Moss

Kursledere

To prisbelønte fotografer tar deg til Færøyene; Fotograf Solveig Grande og Fotograf Tone B. Haugerud. Fotografene har vunnet flere priser for sine bilder, Solveig Grande ble blant annet tatt ut på Norges landslag i fotografi i 2020 med et bilde fra Færøyene, Tone Haugerud mottok prisen for årets bilde i åpen klasse med et spektakulært ørnebilde.

Praktisk info Færøyene

Pris DKK 10950 + overnatting og mat

Overnatting DKK 890/natt, mat DKK 450/døgn

Anbefalt flyrute kommer ved påmelding (ca. kr 2300 NOK t/r.)

Vi bor på gode hoteller med middels standard og topp beliggenhet. Vi bor på to ulike hoteller i løpet av oppholdet.

Betalingsvilkår: Kr. 2500 betales innen 10 dager. Resterende betales 90 og 45 dager før avreise. Det kan være inntil 14 deltakere på workshop’en fordelt på 2 kursledere. Kurset er ikke spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse. Ring oss gjerne om du vil høre litt mer om workshop’en.

 

Dette er inkludert i prisen:

  • 5 dager med magiske opplevelser, vi tar deg med til våre absolutte favoritter og unike fotolokasjoner
  • Forelesninger – hvordan gjøre noe ekstra ut av landskapsbildene
  • Workshop med bilder – få veiledning og tilbakemelding på dine bilder
  • Fotografering under veiledning på en rekke spektakulære fotolokasjoner
  • Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
  • Transport og fotoguiding rundt på Færøyene

 

Ikke inkludert i prisen:

Fly, overnatting, måltider, tips, gangavgift (ca. DKK 250)

Kamera og forkunnskaper

De fleste deltakerne på denne workshop’en har “vanlig” kamera, dvs. speilrefleks/system- eller kompaktkamera. Vi regner med at du kan innstillingene på ditt kamera, eventuelt kan du ta kurset Kamera Trinn I før du reiser. (se www.grandefoto.no/fotokurs/).
Vi tar utgangspunkt i at man har vanlig kamera, men det er selvsagt mulig å delta med mobilkamera også. Workshop’en vil ha mest fokus på bilde- og bildeinnhold og hvordan gjøre noe ekstra ut av landskapsbildene. Et par av forelesningene vil dog gå spesifikt på “vanlig kamera”.
Du vil få veiledning utifra det nivået du er på, og vi tilpasser læringen til ditt nivå. Er du erfaren vil du få helt unik inspirasjon. Er du mer nybegynner vil vi løfte deg til et nytt nivå.

Grandefoto AS, Nesoddparken, Løeshagav. 49, 1450 Nesoddtangen, tlf. +47 93403073, solveig@grandefoto.no.

Covid-19: Dersom vi må avlyse turen grunnet myndighetenes restriksjoner vil kurset bli tilbakebetalt med unntak av et administrasjonsgebyr på kr 590.

Bedre bilder

 

Klipper og fjorder Grønt på Færøyene

Fototur Færøyene

Spektakulært landskap på FærøyeneSpektakulært landskap og ville sauer på fotoworkshopGruppebilde fra fotoworkshop på Færøyene