Færøyene

Fotoworkshop Færøyene, 25-29. september 2024, FULLT

Send mail til solveig@grandefoto.no for info om neste tur.

Færøyene – spektakulært, vilt og vakkert

Drangarnir

Den helt spesielle øygruppen med stupbratte klipper, ville fosser, grønnkledde fjell og beitende sauer. To fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop på Færøyene med læring, opplevelse og et helt spesielt landskap. Vi har reist Færøyene på kryss og tvers for å finne de beste fotostedene, og – ja – vi er blitt forelsket. De høye klippene hvor det smale fossefallet vaier i vinden på sin lange vei helt ned til havet. På toppen av klippene er det helt grønt og sauene beiter som de alltid har gjort.

Nå blir det ny fotoworkshop med destinasjoner på den nordlige spektakulære delen av Færøyene. Vi bor i den idylliske bygda Vidareidi omkranset av høye fjell i nord og syd. Herfra har vi fototurer til unike, spennende destinasjoner.

Grandefoto har arrangert fotoworkshop på Færøyene siden 2019, og deltakerne gir veldig gode tilbakemeldinger (se uttalelser litt lenger nede).

Vill natur

Denne fotoworkshop’en er for deg som er glad i landskap og natur, samt gå turer i fjellet for å komme til de beste fotostedene. Du trenger friske bein på denne turen, vi går turer på opptil 2 timer.

De fleste deltakere på våre kurs kommer alene, og blir fort en sammensveiset gruppe. Man har fotointeressen sammen, og vi sørger for felles samling om kvelden til middag mv.

Innhold, nøyaktig program for hver enkelt dag vil tilpasses vær og forholdene forøvrig da været skifter raskt og vi vil tilpasse slik at du får det beste ut av workshopen.

Midt i havet

Færøyene ligger nord for Skotland, mellom Norge og Island. Det er en stor øygruppe med 18 øyer tilhørende Danmark. Øyene er en selvstyrt enhet og ikke medlem av EU. Fjellene på Færøyene er oppstått av vulkaner og ligner litt på “Grand canyon” med sine spesielle fjellformasjoner. Det finnes ikke trær på Færøyene, fjellene er dekket av grønt gress og vegetasjon fra toppen og helt ned i sjøen. Det bor ca. 58000 mennesker på Færøyene, og ca. 70000 villsauer. Her snakker de et nordisk språk som ligner dansk og islandsk. Været skifter veldig raskt fra sol til tåke til regn og tilbake til sol. Helt unikt i forhold til fotografering, her vil du se at lyset endrer motivet ditt hele tiden og du får dramatiske skyer og spennende lys.

Fyr Færøyene

Dette sier tidligere deltakere:

– Takk for at jeg har fått oppleve Færøyene på en annen måte enn vanlig turist. Hele turen har vært en fantastisk reise, både fotomessig og det å oppleve Færøyene. Terningkast: 6.”  Inger Thune, Oslo

” – Inspirerende kurs med besøk på fantastiske lokasjoner for naturfoto. Anbefales. Terningkast: 6″. Erik Bratlie, Lørenskog

” – Helt fantastisk opplegg. Terningkast: 6, helt magisk – en av de beste turene jeg har vært på“. Henriette Støren, Oslo

” – Fantastiske locations. Frister til gjentakelse! Flinke og hyggelige kursholdere. Terningkast: 6. Uten tvil!“.  Jørgen Dahl, Slemmestad

” – En uforglemmelig opplevelse. Dere er rause med tips og med å ta oss til flotte steder. Bildeevalueringen er en positiv måte å få tilbakemelding på. Bra. Terningkast: 6″.  Hilde Hansen, Moss

Fotokurs Færøyene

Praktisk info Færøyene

Pris: NOK 13 500. Overnatting DKK 950/natt, mat DKK 490/døgn (danske kroner)

Dette er inkludert i prisen:

  • 5 dager med magiske oppleveleser, vi tar deg med til våre absolutte favoritter og unike fotolokasjoner
  • Forelesninger – hvordan gjøre noe ekstra ut av landskapsbildene
  • Fotografering under veiledning på en rekke spektakulære fotolokasjoner
  • Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
  • Transport og “guiding” rundt på Færøyene
  • Overnatting og mat

 

Ikke inkludert i prisen:

  • Fly, drikke, tips, gangavgift (ca. DKK 250)

Anbefalt flyrute kommer ved påmelding, (ca kr 2700 t/r ved tidlig bestilling)

Vi bor på et hyggelig hotell med middels standard midt i den lille bygda Vidareidi omkranset av hav og fjell.

 

Betalingsvilkår:

Reservasjonsgebyr kr. 2500 betales innen 10 dager, beløpet er ikke refunderbart. Resterende betales 90 og 45 dager før avreise. Kurset er ikke spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse. Dersom turen må avlyses grunnet offentlige myndigheters restriksjoner, streik, naturkatastrofer eller forhold utenfor vår kontroll vil kursavgiften bli tilbakebetalt  med fradrag av allerede påløpte kostnader (minimum 50% tilbakebetales) – sjekk derfor egen reiseforsikring.

Om reiseplanen blir forsinket eller endret grunnet av flyforsinkelser, vær-, veiforhold eller andre uforutsette hendelser utenfor Grandefoto AS’ kontroll og ekstra kostnader påløper vil dette måtte betales av den enkelte deltaker. Reisens pris kan endres dersom kostnadsøkninger skjer grunnet økte transport/hotellkostnader eller andre prisøkninger som ligger utenfor Grandefoto AS’ kontroll.

 

Kamera og forkunnskaper

De fleste deltakerne på denne workshop’en har “vanlig” kamera, dvs. speilrefleks/system- eller kompaktkamera – men du er velkommen til å delta med mobilkamera. Vi regner med at du kan innstillingene på ditt kamera, eventuelt kan du ta kurset Kamera Trinn I før du reiser. (se www.grandefoto.no/fotokurs/).
Vi tar utgangspunkt i at man har vanlig kamera, men det er selvsagt mulig å delta med mobilkamera også. Workshop’en vil ha mest fokus på bilde- og bildeinnhold og hvordan gjøre noe ekstra ut av landskapsbildene. Et par av forelesningene vil dog gå spesifikt på “vanlig kamera”.
Du vil få veiledning utifra det nivået du er på, og vi tilpasser læringen til ditt nivå. Er du erfaren vil du få helt unik inspirasjon. Er du mer nybegynner vil vi løfte deg til et nytt nivå.

 

Kontaktinformasjon og påmelding:

Ring oss gjerne om du vil høre litt mer om workshop’en:

📞 Tone 970 64131, Solveig tlf 934 03073.

📧 E-post: solveig@grandefoto.no

Medlem av Reisegarantifondet.

Grandefoto AS, Nesoddparken, Løeshagav. 49, 1450 Nesoddtangen
Fototur Færøyene

Færøyene fototur

Bygd Færøyene

Bilder fra Færæyene

Øyer Færøyene

 

Påmelding: