Marrakech og Sahara

Fototur 7.- 14. november 2020 Marrakech og Sahara, FULLT   

Meld din interesse for neste tur i skjemaet nedenfor.

Fototur Sahara Marrakech fotoworkshop

Marrakech og Sahara – en eventyrlig fotoreise

Får du lite spennende bilder? Ivrer du etter å ta bilder, men mangler de spennende motivene og unike landskapene? Bli med på en “tidsreise” til Marokko og opplev en helt annerledes verden med et eldorado av fotomotiv. Marrakech med et yrende folkeliv og den spennende souken (marked), de små landsbyene utenfor allfarvei hvor dagliglivet leves med esel og kjerre og bør på ryggen. De majestetiske fjellene med fantastisk panoramautsikt, berberlandsbyer og det spennende livet på landsbygda.
Sahara, et eventyr! Sanddyner så langt øyet kan se, skiftende farger hele dagen ettersom sola beveger seg. Uforglemmelige solnedganger og soloppganger. Magisk stjernehimmel. Dromedarkaravaner. Portrettfotografering under veiledning av to premierte fotografer. 

Gå barbeint i myk, deilig ørkensand til den høyeste sanddynen på ca 300 meters høyde. Fra toppen av denne kan du nyte en fantastisk solnedgang og sanddyner så langt øyet kan se. Kameraet er med, selvfølgelig. Sahara har en herlig, avslappende og magisk effekt, med stillheten, følelsen av frihet, myk, ren sand mellom tærne og storslått stjernehimmel.

Denne fototuren er for deg som er glad i å kombinere reise med foto. De fleste deltakere på våre kurs kommer alene, og blir fort en sammensveiset gruppe. Vi regner med at du kan innstillingene på ditt kamera, eventuelt kan du minst har kurset Kamera Trinn I før du reiser. (se www.grandefoto.no/fotokurs/)

Gled deg til dromedartur i ørkenen, sandboarding, eksotiske marked, fottur i sanddyner og utallige fotomotiv – samt to fotografer som lærer deg foto på reisen. Har du lyst til å være med?

Kursledere: 

Fotograf Solveig Grande og fotograf Tone B. Haugerud. Begge prisbelønte fotografer premiert for sine portrettbilder, landskaps- og naturbilder. Solveig Grande fikk bronse i den prestisjefylte Landskonkurransen for profesjonelle fotografer i 2019 med et landskapsbilde. Nå er hun tatt ut til Norges landslag i fotografi. Fotograf Tone B. Haugerud har blitt premiert for årets bilde 2 år på rad i samme konkurranse og var på Norges landslag i 2017. Mer om Fotograf Tone B. Haugerud: http://www.tonehaugerud.no/

FORELØPIG PROGRAM FOTOTUR:

NB: Programmet er ikke endelig og noen justeringer kan forekomme. Du får tilsendt det endelige programmet en stund før avreise.
LØRDAG: Ankomst Marrakech 
Kl 1900: Velkomst og informasjon på hotellet ved fotografene Tone Haugerud og Solveig Grande 
Kl 1930: Middag på hotellet

SØNDAG (Lang kjøreetappe)
Kl 0800–0900: Frokost
Kl 0900: Avreise mot fjell, landsbyer og Ouarzazate.
Turen går over fjellene med en fantastisk panoramautsikt, via fjellpasset Tizi n Tichka. Vi har fotostopper og benstrekk underveis. Midt på landsbygda stopper vi i en landsby og fotograferer markedsdagen. Her finnes ingen turister. Etter lunsj fortsetter vi til byen Ouarzazate, også kjent som Marokko’s Hollywood og «porten til Sahara».
Middag og overnatting på hotell i Ouarzazate.

MANDAG
Kl 0800-0845: Frokost
Kl 0845: Avreise fra Ouarzazate. Vi kjører gjennom den frodige Draa dalen hvor dadler dyrkes av berbere. Stopp på et keramikkverksted i Tamegrout, hvor keramikken lages på tradisjonell måte. Her lages keramikken som fås kjøpt over hele Marokko og det er mye fint og fargerikt håndverk å ta bilder av. Vi fortsetter til Zagora og spiser lunsj her. Etter lunsj kjører vi til nomadelandsbyen M’hamid og her ender asfaltveien. Herfra fortsetter vi innover i ørkenen i våre 4×4 biler og ca. kl. 18 ankommer vi saharacampen i Erg Chegaga’s sanddyner. Her bor vi i en eksotisk teltleir med leirplass og bål i midten. 
Forelesning nattfotografering. Hvordan planlegge fotografering i ørkenen, hvordan fotografere stjernehimmelen, månen, nordlys mm. 
Middag i hovedteltet. 
Nattfotografering under veiledning – få helt unike nattbilder.
Vi avslutter kvelden rundt leirbålet og hører på tradisjonell musikk som framføres av de lokale nomadene. Sov i telt, eller om du ønsker kan du sove ute under den magiske stjernehimmelen.

TIRSDAG
Kl 0800-0900: Frokost
Kl 0900-ca 1000: Forelesning Portrettfotografering i ørkenlandskap.
Vi tilbringer hele dagen i ørkenen. På formiddagen er det kameltur i sanddynene på ca 1 time 30 minutter.
Lunsj.
Etter lunsj: Portrettfotografering med Marokkanske “modeller” med særpreg – under veiledning av fotografene.
Denne ettermiddagen er det tid til å gå en tur på egenhånd over sanddynene og fotografere den vakre solnedgangen. 
Etter solnedgang serveres middag i campens hovedtelt. Kvelden tilbringes rundt leirbålet hvor nomadene spiller trommer og synger tradisjonelle sanger. 

ONSDAG
Kl 0800-0900: Frokost
Kl 0900–ca 1000: Forelesning Street Photography
Formiddagen tilbringes i campen og sanddynene. Avreise etter lunsj.
Vi krysser ørkenen «off-road» og kjører over den uttørkede innsjøen Iriki. Her kan man finne fossiler. Vi følger den gamle ruten for rallyet Paris-Dakar. Etter cirka 3 timer «off-road» kommer vi til asfaltert vei og til byen Foum Zguid og vårt hotell. 
Tid for å se over bilder og velge ut bilder til bildevisning
Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
Middag på hotellet.

TORSDAG (Lang kjøreetappe)
Kl 0700-0800: Frokost.
Kl 0800: Avreise tilbake til Marrakech.
Vi kjører over fjellene på tilbakeveien og stopper for lunsj underveis. Midt på landsbygda stopper vi ved en nedlagt bensinstasjon. Dette er en autentisk kulisse fra en filminnspilling på 70-tallet, og står igjen uberørt. Kort stopp i et teppekooperativ for de som ønsker å kjøpe med et ekte Marokkansk teppe. Ankomst Marrakech på ettermiddagen.
Avreise fra flyplassen i Marrakech 

TILVALG: TO EKSTRA DAGER I YRENDE, EKSOTISKE MARRAKECH

Transfer til Medinaen (gamlebyen)
Vi bor på en ekte Marokkansk Riad med takterrasse og utsikt over byens tak
Marokkansk te på takterrassen og du kan fotografere solnedgangen over byen
Felles middag på Riad’en

FREDAG 
Kl 0900: Frokost
Kl 1000:  Guidet tur på 3-4 timer i medinaen (gamlebyen), souken (markedet) og Djema el Fna torget. Hør historien om den eksotiske byen. Se hvordan innbyggerne lever. Fotografer underveis og få “street photography” fra en virkelig eksotisk by. Her leves livet som for 100 år siden, du møter esel og kjerre, folk går kledd i kjortler med hette og det er et myldrende markedsliv. 
Lunsj i en nydelig riad, en oase midt i travle Marrakech
Tid til egen disposisjon på ettermiddagen: Vi gir deg en liste med spennende steder å besøke: Ta bilder av dører, smug, souken, og dokumenter denne reisen bakover i tid eller gå på Hammam eller dra på shopping i souken – mye spennende å handle til veldig gunstige priser (skinn, marokkanske puffer, marokkanske lamper, smykker, klær, sko mm.).
Kl 1930: Felles middag på en hyggelig restaurant i Marrakech 

LØRDAG 
Kl 0900: Frokost
Vi gir deg en liste med de mest spennende stedene å besøke med kamera; palass, park, torg mm. Dra sammen med gruppa eller på egen hånd. 
Ca Kl 1400 (?): Transfer til flyplassen.

Kurslederne er tilgjengelig om du har spørsmål, de bor på samme riad og de er med på middagene om kvelden. 

Vi gjør oppmerksom på at dette er et foreløpig program, som vil endres noe fram til avreise
NB: Husk egen avbestillingsforsikring og reiseforsikring.

Priser:
Fototur Lørdag – torsdag kr. 14900
Enkeltromtillegg: kr. 1350. Enkeltrom gjelder overnattingene på hotell/riad, de to nettene i Sahara bor vi 2-3 personer i hvert telt. Teltene er av “glamping” standard – store, med ståhøyde, teppe på gulvet, lys i taket og vanlige senger. Mange tar imidlertid madrassen ut på leirplassen mellom teltene og sover under stjernehimmelen. 

Tilvalg eksotiske Marrakech torsdag – lørdag kr. 3500. Enkeltromtillegg: kr. 900.

To ekstra dager i Marrakech på en ekte riad i gamlebyen. Du får et ferdig opplegg for dagene (se program over Torsdag – lørdag). Det blir booket bord for felles middag om kvelden. Kurslederne er tilgjengelig om du har spørsmål, de bor på samme riad og de er minimum med på frokost og middag på kveldene. 

Dette er inkludert i prisen:

– Fotoleksjoner og fotografering under veiledning
– Overnattinger med frokost
– 2 lunsjer og 2 middager (i saharacampen)
– Transfer hotell/flyplass
– Transport t/r Sahara
– Modeller (amatørmodeller med karakter)
– Dromedartur i ørkenen
– Sandboard til disposisjon i ørkenen

Tilvalg, 2 ekstra dager i Marrakech – inkluderer også:

– Transfer hotell/flyplass
– Overnattinger med frokost
– Lokal guide i Marrakech fredag
– Et ferdig program for dagene med en meny av forslag til egenaktiviteter og spennende fotoseverdigheter
– Booking av lunsj og middager (mat/drikke ikke inkludert)

Ring oss gjerne hvis du vil høre mer om tilvalget – eller har andre spørsmål. Tone: 970 64131, Solveig: 934 03073

Ikke inkludert i prisen:

– Fly 
– Lunsj og middag øvrige dager
– Tips og drikke

Vi gir deg info om anbefalt flyrute (Siste tur betalte vi ca. 2500-4000 t/r)

Vi bor på gode hoteller av middels standard. I Sahara bor vi i en saharacamp bestående av store, gode telt. Hvert telt har teppe på gulvet, 2-3 senger og lampe i taket. Campen har felles “spisesaltelt” og eget toalett- og dusjhus med separate dusjer. Strømuttak i “spisesalteltet”. Teltene er plassert i en sirkel og i midten er det en utendørs “lounge” og leirbålplass. 

Betalingsvilkår fototur: Kr. 2500 betales innen 10 dager. Resterende betales 90 og 45 dager før avreise. Det kan være inntil 16 deltakere på fototuren, fordelt på 2 kursledere. Turen er ikke spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse, ta kontakt om du har spørsmål. 
 
Grandefoto AS, Nesoddparken, Løeshagav. 49, 1450 Nesoddtangen, tlf. +47 93403073, Solveig@grandefoto.no. 
 
Påmelding:

Navn (obligatorisk)

Adresse

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Melding

Hold meg orientert om neste tur til Sahara

Tilvalg 2 dager Marrakech kr 3500Enkeltromtillegg kr 900

 
Fototur Sahara
fotoworkshop marokko sahara
Sahara reise tur camp


Fototur Marrakech Djamma el Fnaa
Små restaurantboder på i Medinaen i Marrakech, yrende liv og populære spisesteder for lokalbefolkningen

Fototur Marokko fotoworkshopSahara. Helt magisk å gå tur over disse sanddynene. Sahara vil du garantert ikke reise hjem fra. Nomade på vandring med dromedarene sine.
Fotografering i solnedgang. Her er vi på fototur på vei inn i ørkenen. 

Vi kjører i gode 4×4 biler til og fra Sahara. Her er glade fotografer på tur november 2016.
_fsg6210Denne fine karen solgte håndlaget keramikk i ei lita bu langs veien, fatene på veggen kostet kr. 120_fsg6226De aller nydeligste oliven, kortreist, krydret og vidunderlige på smak. Alt i Souken er veldig, veldig billig og utvalget er enormt. Sørg for ekstra bagasjeplass._fsg6247Souken i Marrakech, her er det veldig spennende å fotografere.
_fsg6275Innerst i Souken, blant verksteder og metallarbeidere. Her er det slitte, røffe bakgrunner og spennende å fotografere
_fsg6353Pyntet og på vei til fredagsbønnen i moskéen_fsg5327Typisk landsby i fjellsiden opp mot Atlasfjellene Fototur Marrakech Sahara


Ruten fra Marrakech til Sahara.