Grønland Fotoworkshop

20-25. juni 2025, FULLT.

EKSTRATUR  25-30. juni 2025, 7 ledige plasser.

 

Bli med oss og opplev det arktiske landskapet på Grønland.

De majestetiske isfjellene, den spektakulære isbreen og det magiske lyset gir en unik mulighet til sjeldne og fantastiske bilder.

Ilulissat, som betyr isfjell, er et drømmested for enhver fotograf. Den lille byen ligger med sine mange små fargerike hus på vestsiden av Grønland, og er en fin kontrast mot havet og isfjellene. Ilulissat har ca 5000 innbyggere og ligger tett på Isfjorden og breen.

Isfjellene som kommer fra Jakobshavnbreen, er et imponerende naturfenomen. Vi drar ut i båt slik at du vil komme nært innpå de massive isbergene som driver forbi, med ulike former, størrelser og teksturer.

Vi vil også få mulighet til å fotografere det rike dyrelivet i havet. Hvalene kommer tilbake til Grønland i mai, og vi skal ut på hvalsafari.

 

Workshop høydepunkter:

📸 Forelesninger: Våre erfarne fotografer vil holde spennende foredrag om ulike aspekter av fotografi; som valg av motiv, komposisjon, lys og mer. Du vil få innsikt og tips om fotografering på Grønland som vil hjelpe deg med å ta de aller beste bildene i Arktis.

📸 Fotografering under veiledning: Få veiledning og tips av fotografene ute på fotografering. To fotografer bistår med å gi deg støtte og råd når du tar dine bilder.

📸 Isfjorden som er kjent for sitt spektakulære landskap av massive isfjell. Isen kommer fra den enorme Jakobshavnbreen, en av de raskeste bevegelige isbreene i verden. Se isflakene seile forbi som digre fjell i det isblå vannet.

📸 Ilulissat: Byen en unik blanding av kultur, natur og gjestfrihet som gjør den til et perfekt reisemål for de som ønsker å oppleve det beste av Grønland.

📸 Inuit-kultur: Vi utforsker den rike kulturen til Inuit-folket. Vi får høre historien, tradisjonene og om dagliglivet til folkene som har bodd i området i generasjoner.

📸 Øya Qeqertarsuaq: Her er vi langt utenfor allfarvei – og kommer nært inn på gammel Grønlandsk kultur. På denne øya bor folk i enkle, små, fargerike trehus spredt langs kysten eller i tettstedet med 850 innbyggere. Qeqertarsuaq har en spennende geologisk historie og er kjent for sine fjellformasjoner og dramatiske kystlinje.

📸 Bildevisning og tilbakemelding: Del dine beste bilder med resten av deltakerne og motta verdifulle tilbakemeldinger fra våre prisbelønte fotografer. Dette er en flott måte å få inspirasjon av hverandre og forbedre dine fotografiske ferdigheter.

📸 Samhold og nettverk: Få noen herlige dager i “fotobobla” med hyggelige, fotointeresserte deltakere. Få masse inspirasjon og få deg nye fotovenner for livet!

Program:

📸 Dag 1: Vi ønsker deg velkommen til Ilulissat ca kl 17. Avreise fra Oslo via København-Nuuk-Ilulissat. Expertreiser kan bistå i booking av dine flybilletter uten ekstra kostnad. Middag og sosialt samvær for å spleise gruppa.

📸 Dag 2 : Forelesning, så fotografering under veiledning i Ilulissat og Isfjorden. La deg inspirere av den spektakulære naturen, den genuine lille byen og den storslåtte utsikten. Vi vil inspirere deg til å fange essensen av stedet gjennom dine bilder. Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder. Felles middag.

📸 Dag 3: Forelesning. Vi har formiddagen i Ilulissat før vi reiser til Qeqertarsuaq med båt. Her utforsker vi den lokale kulturen og historien til øya. Vi overnatter på hotell i byen Qeqertarsuaq med sine 850 innbyggere. Felles middag.

📸 Dag 4: Fotografering under veiledning på de beste fotospot’ene på øya. Vi skal oppleve både morgenstemning og kveld på øya. Felles middag.

📸 Dag 5: Vi forlater øya og drar på hvalsafari til sjøs. Vi kommer tett på isfjell og er vi heldig ser vi både sel og hval. Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder. Felles middag.

📸 Dag 6: Frokost og hjemreise.

 

Kursledere:

De to prisbelønte fotografene Tone B. Haugerud og Solveig Grande. Fotografene har vunnet flere priser for sine bilder på øverste nivå i Norge og begge har vært valgt inn på Norges landslag i fotografi. Begge fotografene er lidenskapelig opptatt av foto, og deler velvillig av sin kunnskap. De elsker å se utviklingen hos deltakere og stortrives som kursledere.

 

 

Hotell Søma vil være basen for oppholdet. Et godt hotell, med 20 minutters gange til sentrum av Ilulissat.

Praktisk Informasjon:

📅 Dato: 25 – 30. juni 2025

📍 Sted: Grønland

Kurslederne sørger for å spleise gruppa raskt og samler deltakerne til felles middag hver kveld.

 

📝 Fotoworkshop: NOK 25 900 + overnatting og fly

Overnatting DKK 1050 pr natt i tomannsrom. Med dansk valuta er det er dyrt å overnatte, så vi oppfordrer til å dele rom.

Enkeltromtillegg DKK 790 pr natt.

Anbefalt flyrute kommer når fly er oppsatt (ca NOK 16 000 t/r.)

 

Inkludert i avgiften:

  • Profesjonell fotoworkshop med to prisbelønte fotografer
  • Guidede fotoutflukter til de beste fotospot’ene
  • Transfer, båttransport og hval/isfjell-safari
  • Tilgang til forelesning, bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
  • 2 lunsjpakker
  • Kurspresentasjon tilsendt

 

Tillegg til avgiften:

Fly, overnatting og mat utover det som er inkludert

Begrenset plasser:

Antall plasser er begrenset for å sikre personlig oppfølging og best mulig opplevelse. Meld deg på nå for å reservere plassen din!

Ikke gå glipp av denne fantastiske muligheten til å ta spektakulære bilder mens du opplever det beste av Arktis! Vi ser frem til å vise deg Grønland!

Kamera og forkunnskaper:

De fleste deltakerne på denne fotoworkshop’en antar vi har “vanlig” kamera, dvs. speilrefleks/system- eller kompaktkamera, men du er selvsagt velkommen til å delta med mobilkamera – det er motivet som er i fokus. Vi regner med at du kan innstillingene på ditt kamera, eventuelt kan du ta kurset Kamera Trinn I før du reiser. (se www.grandefoto.no/fotokurs/kameratrinn1/).

Betalingsvilkår:

Reservasjonsgebyr kr. 3500 betales 10 dager etter påmelding, beløpet er ikke refunderbart. Resterende betales 90 og 45 dager før avreise. Kurset er ikke spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse. Dersom turen må avlyses grunnet offentlige myndigheters restriksjoner, streik, naturkatastrofer eller forhold utenfor vår kontroll vil kursavgiften bli tilbakebetalt  med fradrag av allerede påløpte kostnader (minimum 50% tilbakebetales) – sjekk derfor egen reiseforsikring.

Om reiseplanen blir forsinket eller endret grunnet av flyforsinkelser, vær-, veiforhold eller andre uforutsette hendelser utenfor Grandefoto AS’ kontroll og ekstra kostnader påløper vil dette måtte betales av den enkelte deltaker. Fotoworkshop’ens pris kan endres dersom kostnadsøkninger skjer grunnet økte transport/hotellkostnader eller andre prisøkninger som ligger utenfor Grandefoto AS’ kontroll.

 

Påmelding og kontaktinfo:

Navn

Adresse

E-post (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Grønland 25-30. juni 2025, NOK 25.900
Overnatting i delt rom DKK 1050/natt

Enkeltromtillegg DKK 790/nattSjøutsikt tillegg DKK 390/natt (begrenset antall)

Melding

Ring oss gjerne om du vil høre litt mer om turen:

📞 Tone 970 64131, Solveig tlf 934 03073.

📧 E-post: solveig@grandefoto.no

Medlem av Reisegarantifondet.