765338040268296

Smøla

Smøla_fotosafari_trykk-4Fotosafari på prærieøya Smøla

7-10. september 2018 (fredag – mandag)

Spennende fotosafari på Nordmøre, på en av norges største og mest særegne øygrupper.

Du vil oppleve den dramatiske skjærgården, fiskevær hvor tiden har stått stille, vindmølleparken på prærien, de særegne Tustnafjellene, det helt unike landskapet og det magiske lyset.

Du vil garantert finne fotomotiv overalt og du vil utvikle dine fotografiske evner. Fotosafarien vil fokusere på temaer som lys, komposisjon, perspektiv – og hva som gjør et bilde spennende. Det vil også bli fokus på kamera- og fototeknikk. All teori vil bli satt ut i praksis og kurset vil avsluttes med bildevisning med kreative og konstruktive tilbakemeldinger på dine bilder.

Hvem kan delta? Alle som ønsker å bli en bedre fotograf, men du må ha noe tekniske ferdigheter (du kan lukker og blender). Vi har fokus på lys, komposisjon og innhold i bildene.

Invitasjon til felles middag hver kveld  (ikke inkludert i prisen).

Smøla har ca. 2000 innbyggere og ligger  mellom Kristiansund og Trondheim helt ytterst mot Atlanterhavet . Øya kan nåes både med hurtigbåt og bil (med bilferge).

Dette sier tidligere deltakere på våre kurs:

«En reise i fotografiens verden, hvor teori ble fulgt opp av praktiske oppgaver, bildegjennomgang og tilbakemeldinger. Jeg deltar gjerne på flere kurs!» Grethe Lindseth, Stjørdal

«Vil takke for et lærerikt, inspirerende, flott og sosialt fotokurs. Anbefales på det varmeste!!” Asbjørn Svenskerud, Ørje

Program

Foreløpig program (endelig program sendes i forkant av kurset):

Dag 1: kl. 18.00. Samling, oppstartsmøte og felles middag.

Dag 2: Morgensamling med forelesning. Fotografering under veiledning i Smølas særegne skjærgård. Båttur med fiske, besøk på øyer med små nedlagte boplasser. Er vi heldige ser vi også ørn. Felles middag.

Dag 3: Morgensamling med oppsummering. Fotografering under veiledning på ukjente stier. Øya Edøy ligger i Trondheimsleia og er en del av Smøla. Vi besøker det gamle fiskemottaket på Kattholmen hvor tidens tann har stått stille. Her står alt slik det sto når mottaket og butikken stengte for nesten 40 år siden. Dette er virkelig et levende museum som ikke er tilgjengelig for andre enn oss. Videre går turen ut i leia til Tyrhaug fyr som ligger med de majestetiske Tustnafjellene som et vakkert bakteppe.  Bildeutvelgelse. Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder. Felles middag.

Dag 4: Morgensamling med kort forelesning. Fotografering under veiledning på Smøla. Første stopp er prærien som blant annet huser nord Europas største vindmøllepark. Et spektakulært syn med 76 høyreiste vindmøller. Vi gjør et stopp og tester ut lukkertider på rotorbladene som suser rundt med vinden. Videre slynger veien seg over bruer, holmer og skjær ut til idylliske Veiholmen – Norges største fiskevær sør for Lofoten. Her ytterst i havgapet, hvor neste stopp er Island, har befolkningen klart å bevare bygninger og området slik det historisk har vært bygget opp. Fotosafarien avsluttes etter utflukten slik at det er mulig og nå flyet for de som skal tilbake til Oslo.

Kursledere:  Fotograf Tone Haugerud, www.tonehaugerud.no og fotograf Solveig Grande, www.grandefoto.no.

Innlosjering i leiligheter/hytter med felles konferanserom og spisefasiliteter. Prisen inkluderer kurs og overnatting i dobbeltrom, men det er mulighet for enkeltrom. Frokost ordnes i fellesskap. Noe kostnad til båt/transport vil påløpe, ca. kr. 4-600.

Reiseforslag:

Fly: Fra Oslo med SAS til Kristiansund. Kystekspressen mot Trondheim, første stopp Edøy (Smøla)

Bil:  Fra Trondheim med ferge fra Sandvika til Edøy (hver time) eller fra Kristiansund med ferge Seivika-Tømmervåg og Sandvika-Edøy (Hver time)

Spørsmål:

Tone B. Haugerud, mob: 970 64131 tone.haugerud@online.no

 

 

Smøla_fotosafari_nett-9 Smøla_fotosafari_nett-8 Smøla_fotosafari_nett-7 Smøla_fotosafari_nett-6 Smøla_fotosafari_nett-5 Smøla_fotosafari_nett-3 Smøla_fotosafari_nett-2 Smøla_fotosafari_nett-1