“Gi meg natten tilbake….”

“Det nakne ansikt. Etter en heftig natt på byen. Kald og varm på en gang. Alt som er igjen er vage tanker om kvelden før. Kvelden og natten var heftig, mørk, og full av liv. Du har vært nattens dronning uten tanke for morgendagen. Igjen og igjen snurrer tankene rundt og rundt. Du er i midten og verden snurrer rundt. Dagslyset treffer som et utilsiktet knyttneveslag. Vær så snill – gi meg natten tilbake!”

Dette er et av flere personlige fotoprosjekt jeg har jobbet med den siste tiden. Dette året tar jeg etterutdanning som fotograf, en spennende reise. Denne serien er tatt i Riga, på et veldig tøft bad i det fineste lyset. Heldige meg fikk den aller kuleste modellen, bare se på det blikket. Hvem andre kunne prestert noe sånt?

Mens jeg var rundt i Riga og lette etter den perfekte location for en fotoshoot, lette jeg stadig etter et røft og tøft sted med spennende lys. Men, ikke noe kunne slå dette badet. Med vindu og et nydelig lys. Dette var i leiligheten vi leide via Airbnb. Et perfekt sted for en fotoshoot. Alle burde ha et slikt vindu på badet sitt.

Det er viktig å gjøre egne prosjekter for en fotograf. Å realisere egne idéer, prøve ut lyssetting og nye måter å fotografere på. For egen utvikling både på personlig plan og ikke minst som fotograf. Det er også en god læring for å bli mer kreativ i fotograferingen.