Island

Fotoworkshop på Island, 11-15. september 2024, kun 1 ledig plass

Neste tur kommer sannsynligvis september 2025- Send en mail til solveig@grandefoto.no for å stå på interesselisten.

Vulkanøya Island – Eventyrlig vakker med varme kilder og dramatisk natur!

Fotoworkshop Island

Island med sine majestetiske fosser, glødende vulkaner, vakre lavastrender og gigantiske isbreer. To fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop med læring, opplevelser og et majestetisk og vakkert landskap. Vi har reist Island på kryss og tvers og plukket de beste fotospot’ene – vi har valgt ut det beste området i sør på Island og vi gleder oss til å vise deg alt sammen!

De kraftfulle fossene som hiver seg utfor klippekanten får deg nesten til å miste pusten, og å fotografere bak en av fossene er helt unikt! Isbreene ligger som et vakkert teppe over fjellene, og på lavastrendene reflekteres lyset nydelig i den svarte sanden.

Grandefoto har arrangert fototurer/workshops i inn- og utland i 10 år med svært gode tilbakemeldinger.

Fantastisk natur
Denne fotoworkshop’en er for deg som er på jakt etter de mer spektakulære fotomotivene, som ønsker veiledning underveis, som er glad i naturen og gjerne går en time til de aller beste fotostedene.

De fleste deltakere på våre kurs kommer alene, og blir fort en sammensveiset gruppe. Alle har fotointeressen sammen, og vi sørger for felles samling om kvelden til middag.

Transport med 4wd biler
På Island tilpasser vi programmet etter vær og vind for å få det beste ut av oppholdet. Vi vil leie flotte 4wd biler til kjøring fra sted til sted på Island. Bilene kjøres av kurslederne og noen av deltakerne.

Program
Innhold og nøyaktig program for hver enkelt dag vil tilpasses vær og forholdene forøvrig. Vi reiser hver dag ut på fotografering i våre 4wd biler til nye spektakulære steder med landskap du aldri har sett maken til.
Det blir selvsagt også forelesninger, bildevisninger og tilbakemelding på dine bilder.

Europas vestligste og nest største øy
Like syd for polarsirkelen midt i Nord-Atlanterhavet ligger Island.
Naturen på Island er variert og utrolig vakker, den er frodig og innimellom kan du se det ryker opp fra bakken! Isbreene og vulkanene har preget naturen gjennom tusenvis av år og skapt et unikt, sjeldent og eventyrlig landskap. For en fotograf er det rett og slett et eventyr!!!

Dette vakre, særegne landet har ca. 365.000 innbyggere, hvorav ca. 50% bor i og rundt hovedstaden Reykjavik. Nærmeste nabo i vest er Grønland, 290 km fra Islands vestkyst. Mot øst ligger Norge, 970 km unna. Island er i underkant av ¼ av Norges areal med sine 103.000 km2.
Island er  ikke medlem av EU, men deltar i det økonomiske samarbeide gjennom EØS avtalen.
Island ble befolket av bl.a Norge på 8-900 tallet, derav finnes mye gammelnorsk fortsatt i språket. Valutaen på Island er Islandske kroner (ISK).

Tilbakemelding fra fotoworkshop til Island:

«Denne fototuren er noko av det beste eg har vore med på. Kunnskapsrike kursleiarar, som er «på» heile tida – både i felt og forelesningssal. Det har vore så bra!»
Ingrid Olavsdotter Nesland
“Bare positivt og bra tvers igjennom. Lærte mye nytt som jeg vil ta i bruk i min fotografering. Veldig godt sosialt miljø. Nyttig med tilbakemelding på bilder og nyttig med tips fra andre deltakere.»
Jan Brekke

«Spennende og lærerikt, flinke og engasjerte kursledere som leverer hver gang. Spennende lokasjoner.»

Anne Buvik

Kursledere
De to prisbelønte fotografene Solveig Grande og Fotograf Tone B. Haugerud gleder seg til å vise deg Island. Fotografene har vunnet flere priser for sine bilder på øverste nivå i Norge. Begge har vært tatt ut på Norges landslag i fotografi. Fotografene brenner for fotografiet, det å se utvikling hos deltakere og stortrives som kursledere.

Praktisk info Island
Pris kr 16500 + overnatting og mat
Overnatting EUR 140/natt i tomannsrom. Det er mulig med enkeltrom, men ring oss gjerne så kanskje vi kan sette deg sammen med noen passende å dele rom med.
Anbefalt flyrute kommer ved påmelding (ca. kr 3900 NOK t/r sist vi reiste)
Vi bor på et godt hotell med middels standard og bra beliggenhet.

Betalingsvilkår:

Reservasjonsgebyr kr. 2500 betales innen 10 dager, beløpet er ikke refunderbart. Resterende betales 90 og 45 dager før avreise. Dersom turen må avlyses grunnet offentlige myndigheters restriksjoner, streik, naturkatastrofer eller forhold utenfor vår kontroll vil kursavgiften bli tilbakebetalt  med fradrag av allerede påløpte kostnader (minimum 50% tilbakebetales) – sjekk derfor egen reiseforsikring.

Om reiseplanen blir forsinket eller endret grunnet av flyforsinkelser, vær-, veiforhold eller andre uforutsette hendelser utenfor Grandefoto AS’ kontroll og ekstra kostnader påløper vil dette måtte betales av den enkelte deltaker. Reisens pris kan endres dersom kostnadsøkninger skjer grunnet økte transport/hotellkostnader eller andre prisøkninger som ligger utenfor Grandefoto AS’ kontroll. Kurset er ikke spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse.

Dette er inkludert i prisen:

  • 5 dager med spektakulære fotoopplevelser, vi tar deg med til våre absolutte favoritter
  • Veiledning – hvordan gjøre det beste ut av de enkelte fotolokasjonene
  • Fotografering under veiledning på en rekke spektakulære fotolokasjoner
  • Forelesninger – hvordan få spektakulære landskapsbilder
  • Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
  • Transport/biler/bensin/parkering og fotoguiding rundt på Island


Ikke inkludert i prisen:

Fly, måltider (frokost er inkludert på hotell).

Kamera og forkunnskaper
Deltakerne på denne workshop’en har “vanlig” kamera, dvs. speilrefleks/system- eller kompaktkamera. Vi regner med at du kan innstillingene på ditt kamera, eventuelt kan du ta kurset Kamera Trinn I før du reiser. (se www.grandefoto.no/fotokurs/kameratrinn1/).

Workshop’en vil ha mest fokus på bilde- og bildeinnhold og hvordan du kan gjøre det beste ut av landskapsbildene.
Du vil få veiledning utifra det nivået du er på, og vi tilpasser veiledningen til ditt nivå. Er du erfaren vil du få helt unike bilder. Er du mer nybegynner vil vi løfte deg til et nytt nivå.

Grandefoto AS, Nesoddparken, Løeshagav. 49, 1450 Nesoddtangen, tlf. +47 93403073, solveig@grandefoto.no.

Dersom vi må avlyse turen grunnet offentlige myndigheters anbefalinger/restriksjoner vil kurset bli tilbakebetalt med unntak av et administrasjonsgebyr på kr 590.

Medlem av Reisegarantifondet.

Navn

Adresse

E-post

Telefon

Island 11-15. september 2024, kr 16500
Overnatting EUR 140/natt
Jeg kan dele rom
Enkeltromtillegg EUR 100/natt
Jeg kan være sjåfør for en av bilene

Melding

 

The black beach Island

 

Hester på Island Fossen man kan gå bak Fotosteder Island

Klipper Island

Solnedgang Island

Solnedgang strandFototur Island