Island

Fotoworkshop på Island, 20-24. september 2023,  FULLT

Sett deg på interesselisten for neste tur, send email til: solveig@grandefoto.no

Vulkanøya Island – Eventyrlig vakker med varme kilder og dramatisk natur!

Fotoworkshop Island

Island med sine majestetiske fosser, glødende vulkaner, vakre lavastrender og gigantiske isbreer. To fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop med læring, opplevelser og et majestetisk og vakkert landskap. Vi har reist Island på kryss og tvers og plukket de beste fotospot’ene –  og vi gleder oss til å vise deg alt sammen! Vi har valgt ut de beste områdene i midt- og sør på Island til denne turen.

De kraftfulle fossene som hiver seg utfor klippekanten får deg nesten til å miste pusten, og å fotografere bak en av fossene er helt unikt! Isbreene ligger som et vakkert teppe over fjellene, og på lavastrendene reflekteres lyset nydelig i den svarte sanden.

Grandefoto AS har arrangert fototurer/workshops i inn- og utland i 10 år med svært gode tilbakemeldinger.

Fantastisk natur
Denne fototuren er for deg som er på jakt etter de mer spektakulære fotomotivene, som ønsker veiledning underveis, som er glad i naturen og gjerne går en time eller to til de aller beste fotostedene.

De fleste deltakere på våre kurs kommer alene, og blir fort en sammensveiset gruppe. Alle har fotointeressen sammen, og vi sørger for felles samling om kvelden til middag.

Transport med 4wd biler
På Island skal vi til fotospot’er litt utenfor allfarvei. Steder man ikke kommer med vanlig bil eller buss. Dit man kun kommer med skikkelig 4wd bil. Vi vil derfor leie flotte 4wd biler til kjøring fra sted til sted på Island. Bilene kjøres av kurslederne og noen av deltakerne.

Program
Innhold og nøyaktig program for hver enkelt dag vil tilpasses vær og forholdene forøvrig. Dette gjør vi for at du skal få det beste ut av fotoworkshopen.
Vi reiser hver dag ut på fotografering i våre 4wd biler til nye spektakulære steder med landskap du aldri har sett maken til.
Det blir selvsagt bildevisninger og tilbakemelding på dine bilder.

Europas vestligste og nest største øy.
Like syd for polarsirkelen midt i Nord-Atlanterhavet ligger Island.
Naturen på Island er variert og utrolig vakker, den er frodig og innimellom kan du se det ryker opp fra bakken! Isbreene og vulkanene har preget naturen gjennom tusenvis av år og skapt et unikt, sjeldent og eventyrlig landskap. For en fotograf er det rett og slett et eventyr!!!

Dette vakre, særegne landet har ca. 365.000 innbyggere, hvorav ca. 50% bor i og rundt hovedstaden Reykjavik. Nærmeste nabo i vest er Grønland, 290 km fra Islands vestkyst. Mot øst ligger Norge, 970 km unna. Island er i underkant av ¼ av Norges areal med sine 103.000 km2.
Island er  ikke medlem av EU, men deltar i det økonomiske samarbeide gjennom EØS avtalen.
Island ble befolket av bl.a Norge på 8-900 tallet, derav finnes mye gammelnorsk fortsatt i språket. Valutaen på Island er Islandske kroner (ISK).

Tilbakemelding fra andre fotoworkshops med Grandefoto AS:
Det har vært en super opplevelse på alle måter. Lærerikt, spennende, hyggelig og inkluderende. Jeg ser at bildene mine er mye bedre nå enn før jeg dro på dette kurset. Sett opp noen nye lokasjoner så jeg får flere kurs å dra på. Mette Rygg

En kjempeopplevelse! Ikke bare er naturen magisk, men også de to kursholderne er støttende, og lærer fra seg med all sin kunnskap. Har lært masse og hatt en kjempefin sosial tur. Siri Brænshøi

Har lært veldig mye teknisk, og ikke minst komposisjon. Dere tar oss til unike steder, er tilstede hele tiden og deler av deres kunnskap og kompetanse. Alltid vennlige og konkrete i deres tilbakemeldinger. Hanne Plathe Maartmann.

Kursledere
De to prisbelønte fotografene Solveig Grande og Fotograf Tone B. Haugerud gleder seg til å vise deg Island. Fotografene har vunnet flere priser for sine bilder på øverste nivå i Norge. Begge har vært tatt ut på Norges landslag i fotografi. Fotografene brenner for fotografiet, det å se utvikling hos deltakere og stortrives som kursledere.

Praktisk info Island
Pris kr 14900 + overnatting og mat
Overnatting kr 1190/natt i dobbeltrom. Hvis du ønsker å dele rom kan vi gjerne ta en prat, slik at du kan dele rom med noen du føler deg komfortabel med.
Anbefalt flyrute kommer ved påmelding (ca. kr 4300 NOK t/r pt.)
Vi bor på to gode hotell med middels/bra standard og topp beliggenhet.

Betalingsvilkår: Kr. 2500 betales innen 10 dager. Resterende betales 90 og 45 dager før avreise. Det kan være inntil 14 deltakere på workshop’en fordelt på 2 kursledere. Kurset er ikke spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse. Ring oss gjerne om du vil høre litt mer om workshop’en. Tone 970 64131, Solveig tlf 934 03073.

Dette er inkludert i prisen:

  • 5 dager med spektakulære fotoopplevelser, vi tar deg med til våre absolutte favoritter
  • Veiledning – hvordan gjøre det beste ut av de enkelte fotolokasjonene
  • Fotografering under veiledning på en rekke spektakulære fotolokasjoner
  • Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
  • Transport/biler/bensin/parkering og fotoguiding rundt på Island


Ikke inkludert i prisen:

Fly, måltider (frokost er inkludert på hotell).

Kamera og forkunnskaper
De fleste deltakerne på denne workshop’en har “vanlig” kamera, dvs. speilrefleks/system- eller kompaktkamera. Vi regner med at du kan innstillingene på ditt kamera, eventuelt kan du ta kurset Kamera Trinn I før du reiser. (se www.grandefoto.no/fotokurs/).

Vi tar utgangspunkt i at man har vanlig kamera, men det er selvsagt mulig å delta med mobilkamera også. Workshop’en vil ha mest fokus på bilde- og bildeinnhold og hvordan du kan gjøre det beste ut av landskapsbildene.
Du vil få veiledning utifra det nivået du er på, og vi tilpasser veiledningen til ditt nivå. Er du erfaren vil du få helt unike bilder. Er du mer nybegynner vil vi løfte deg til et nytt nivå.

Grandefoto AS, Nesoddparken, Løeshagav. 49, 1450 Nesoddtangen, tlf. +47 93403073, solveig@grandefoto.no.

Dersom vi må avlyse turen grunnet myndighetenes anbefalinger/restriksjoner vil kurset bli tilbakebetalt med unntak av et administrasjonsgebyr på kr 590.

Medlem av Reisegarantifondet.

 

The black beach Island

 

Hester på Island Fossen man kan gå bak Fotosteder Island

Klipper Island

Solnedgang Island

Solnedgang strandFototur Island